By in Novosti, Živimo bolje
No comments

Devetorica hrabrih biciklista su demonstrirali snagu ljudske volje i, uprkos veoma hladnom i mokrom vremenu, uspješno odvezli “brevet” vožnju u dužini od 215 km, na relaciji Banja Luka – Srbac – Prnjavor – Teslić – Borja – Banja Luka. Na startnoj listi su bila 22 učesnika, među kojima i jedna žena, ali su izrazito nepovoljni vremenski uslovi doveli do velikog broja odustajanja, u različitim fazama vožnje.

“Veoma nam je drago što su na ovoj vožnji u većini bili biciklisti iz drugih gradova – Sarajeva, Mostara, Jablanice, Teslića, Tomislavgrada, Breze i Žepča, tako da slobodno možemo reći da je manifestacija u potpunosti opravdala turističko-sportski karakter. Na vožnjama ovog tipa, pobjednici su svi koji uspješno izvezu zadanu rutu, a kada uzmete u obzir da su to uradili najbolji triatlonac BIH, na specijalnom takmičarskom biciklu, a takođe i momak na običnom brdskom biciklu, sa širokim gumama i u običnim patikama, možete vidjeti da je biciklizam itekako test mentalne snage, isto koliko i fizičke pripreme. Posebnu zahvalnost dugujemo MUP-u Republike Srpske i Saobraćajnoj policiji, koji su mnogo pomogli u promociji biciklista kao ravnopravnih učesnika u saobraćaju i sigurnom odvijanju same manifestacije.” – rekao je Nikica Atlagić, organizator i učesnik ovog breveta.

Ovu biciklističku manifestaciju je organizovalo Udruženje građana “Centar za Bolji kvalitet života” (Banja Luka), u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, Hotelom Hajdučke vode i Turističkom organizacijom Banja Luke, a bila je uvod u vožnju od 1000 km, koja će se održati u junu ove godine. Učesnici su, bez obzira na hladnoću i kišu, pohvalili organizaciju, predjele i gostoprimstvo, te će rado ponovo prisustvovati sličnim manifestacijama u Banja Luci.

Breveti su dugometražne biciklističke vožnje, nisu takmičarskog karaktera, a više detalja o tome možete pročitati ovdje: https://www.zivimobolje.org/breveti-dugometrazne-biciklisticke-voznje/

 

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.