By in Živimo bolje
No comments

Biciklizam predstavlja značajnu stavku u istoriji brenda ŠKODA. Prije svega, daleke 1895. godine, ŠKODA je nastala tako što je bila proizvođač bicikala. U današnje vrijeme, ŠKODA već 20 godina podržava najpoznatiju trku na svijetu – Tour de France, uz inovacije poput korištenja posljednje generacije električnih vozila.

Zato ne treba da iznenađuje što je ŠKODA prepoznala kvalitet i značaj najvećeg domaćeg biciklističkog projekta – međunarodne turističko-sportske manifestacije B-HARD Ultra Race & Brevet – svojevrsnog Tour de BIH – koja promoviše prirodne ljepote i raznovrsnost Bosne i Hercegovine, ekološki način kretanja, očuvanje prirode, kao i sport i ekstremne izazove.

Naime, preko 100 biciklista ultramaratonaca iz 24 zemlje svijeta će, u periodu od 9.6. do 14.6.2023. godine, po peti put obići neke od najljepših lokacija u Bosni i Hercegovini, startavši iz Banja Luke: Nacionalni park Kozaru, Jajce, Kupres, Mostar, Trebinje, Nacionalni park Sutjesku, Višegrad, Jahorinu, Sarajevo, Bjelašnicu, Konjic, Vlašić i ponovo Banja Luku – na veoma zahtjevnoj i brdovitoj ruti dužine 1215 km.

Da bi ovo ipak bio ekstremni izazov, a ne samo dugometražna vožnja, pobrinuo se vremenski limit od samo 90h u kojem učesnici moraju da se pojave na cilju, kako bi uspješno završili vožnju, a svi s nestrpljenjem očekuju da vide za koliko vremena će Bosnu i Hercegovinu obići višestruki svjetski rekorder – Christoph Strasser iz Austrije.

ŠKODA je takođe sponzor svojevrsne trke u trci, odnosno prestižne titule ŠKODA King of Mountain – koja će biti dodijeljena učesniku koji za najkraće vrijeme savlada izazovni uspon na Jahorinu – najvišu tačku na cijeloj ruti i tako ponese titulu najbržeg brdskog vozača.

B-HARD Ultra Race & Brevet ćete moći pratiti uživo preko GPS praćenja učesnika na web sajtu manifestacije i uz izvještaje na Instagram i Facebook profilima:

https://www.bhardultrarace.com
https://www.instagram.com/bhardultrarace
https://www.instagram.com/bhardultrarace

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.