By in Živimo bolje
No comments

Svi ste čuli za piće zvano “radler” ili u slobodnom prevodu “voćno pivo”, ali možda niste znali da radler na njemačkom jeziku znači “biciklista”.

Legenda kaže da je 1920. godine jedan mala pivnica pokraj Minhena osmislila biciklističku rutu na kojoj se pivnica nalazila, ali uspjeh rute je bio mnogo veći nego što je to bilo očekivano, tako da se pivnica jednom prilikom našla u problemu.

Elem, desilo se da je ova mala pivnica odjednom dobila mnogo više posjetilaca nego što može da počasti svojim proizvodima, odnosno pivom, tako da su počeli da racionališu tako što su dodavali limunadu u svoje pivo. Na njihovo iznenađenje i zadovoljstvo, biciklistima se svidio ovakav napitak s niskim procentom alkohola, a visokim svojstvom osvježenja i tako je nastao – radler.

Zato ne treba da čudi da je Banjalučka pivara, kao vodeća domaća pivara, podržala najznačajniji biciklistički događaj u Bosni i Hercegovini, tako da su učesnici prestižnog međunarodnog turističko-sportskog ultramaratona B-HARD Ultra Race & Brevet imali priliku da se osvježe Nektar radlerima od limuna i grejpa.

Naravno, glavni proizvodi Banjalučke pivare su klasična piva, a ovom prilikom su biciklisti nakon 1215 km vožnje, na cilju i na završnoj ceremoniji, svoj uspjeh, pored radlera, proslavljali i uz Nektar svijetlo pivo i Banjalučko pivo, što je bio sjajan način da zaokruže svoje iskustvo upoznavanja domaćih terena, običaja i gastronomije.

Banjalučka pivara je podržala i Veliku banjalučku biciklijadu – Svi na bicikle – i tako pokazala da je i društveno odgovorna kompanija.

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.