By in Inspiraci[ja]
No comments
Odakle crpiš toliku inspiraciju za sportske aktivnosti?

Moje sportske aktivnosti i inače bilo šta što radim u životu, veže se za muziku. Ta velika ljubav je bila presudni faktor za početak bavljenja sportom. Sve je počelo sa latino plesom, zatim folklorom, pa modernim plesom. Zahvaljujući različitim iskustvima i novim okolnostima, konačno sam se pronašla u onoj pravoj vrsti plesa za mene, hip-hopu. Taj ples je unio radost i neku novu energiju u moj život. Povezao me je sa sjajnim ljudima, zahvaljujući kojima sam se i na neki način i izgradila i pronašla za sebe neki novi smisao. Zahvaljujući tadašnjem treneru, današnjoj  kumi, koja je vidjela potencijal u meni, samostalno sam počela da vodim hip hop grupe i smišljam koreografije. Kasnije sam počela i da vodim grupe aerobika. Kući sam počela da istražujem i radim različite vrste treninga, a da zatim to primjenjujem i na svojim čaasovima.  Taj sport je bio nešto novo za mene, ujedno i izazov i uživanje. Uporedo sam studirala, vodila časove plesa i aerobika i krenula na planinarenje vikendima.

Kada sam htjela nešto mijenjati, ako bih se slučajno zasitila ovih aktivnosti, uvodila sam sebi vožnje biciklom i trčanje. Može se reći da sam danas potpuni zavisnik od sporta i to je nešto što kada zavolite, traje vječno i donosi toliko pozitivnih stvari u vaš život. Nikada se nisam takmičila, što ne znači da neću, nikad nije kasno :), ali sve što sam radila u ovoj sferi, bilo je iz uživanja i zadovoljstva. Sve ove aktivnosti, koje sam spomenula, podjednako volim, i sve unose ražličitu vrstu pozitivne energije u mene.

Upoznaj nas sa svojim omiljenim aktivnostima 🙂

Ples predstavlja kreativnu stranu mene i, preko ovog spoja umjetnosti i sporta, najviše volim izražavati svoje emocije.

Bavljenje aerobikom je najbolji način preko kog možete ojačati i fizički i psihički. Gradite svoj um jačanjem svog tijela i dostižete samouvjerenost koja vam pomaže na svim životnim poljima. Naročito dobro dođe ako imate stresan posao jer izbacujete negativnu energiju iz sebe i istovremeno primate novu, pozitivnu. Kada ste najumorniji, kada mislite da ništa ne možete uraditi, tada sigurno treba da odete na trening i on će vam vratiti i želju i motivaciju bez koje ste prvobitno i došli.

Trčanje uz muziku mi najbolje ide kada sam negativna iz nekog razloga ili imam višak energije. Takođe, dok trčim, najbolje razmišljam i rješenja za neke probleme dolete s tim „vjetrom u leđa“ i energijom koja vas nosi.

Vožnja bicikla za mene predstavlja zabavu uz dosta adrenalina, rekreaciju, a često i prevozno sredstvo, naročito ljeti.

Planinarenje je za mene sport u kom se zaista uživa na jedan poseban način zbog samog boravka u prirodi, povezanosti i stapanja s njom gdje vam se sva čula probude, a na telefon zaboravite bar na neko vrijeme da postoji, sve dok nije potrebno predivan pejzaž ovijekoviječiti nekom fotografijom. Prednost ovog sporta je što u njemu možete biti aktivni od djetinjstva, pa sve dok ne zađete u duboku starost. Vjerujem i da ovaj sport podmlađuje, sudeći po mojim drugarima 🙂 Ovo je odličan način da upoznate prirodu i region svoje države. Posebno se pazite ovog sporta, jednom kad počnete da uživate u njemu, teško da ćete ikada prestati.

Pored upoznavanja sebe, uživanja, druženja, zabave, ispunjavanja vremena na kvalitetan  način, bilo koji sport vam pruža ono najvažnije, a to je izgradnja i jačanje imuniteta zbog kojeg ćete biti zdraviji i nedodirljivi za razne viruse i bolesti.

Ti definitivno nemaš problem “da uskladiš sve obaveze”

Ako mislite da nemate vremena da se pokrenete i počnete se baviti nečim, razmislite opet. Niti jednom aktivnošću se ne bavim profesionalno. U svemu ovome stižem da uživam i stalno treniram, pored redovnog posla 8 h dnevno i privatnog života koji se sastoji od ispijanja kafa i izlazaka. Sve me te dodatne sportske aktivnosti još više pokreću i motivišu me da probam i neke druge sportove. Već deset godina sam i trener aerobika, a sa hip-hopa sam se preorijentisala na zumbu.

Reci nam nešto više i o treninzima koje vodiš

Aerobik treninzi koje ja vodim, dosta su intenzivni i sastoje se iz kardio dijela i dijela vježbanja sa ponavljanjima za različite dijelove tijela. Ako želite da postignete zavidnu kondiciju i ojačate svoje tijelo, onda je ovo prava vrsta treninga za vas.

Ako želite da malo više plešete a da manje osjetite sam proces vježbanja, zumba je bolji izbor. Trenutno je ovaj vid vježbanja apsolutni hit svuda u svijetu , topite se, a da to i ne osjetite, a sve to uz jako zabavnu muziku različitih ritmova.

Neka po(r)uka za kraj?

Učinite sebe boljim, pozitivnijim i vedrijim osobama i više ćete postići i u drugim životnim sferama zahvaljujući sportu i gradeći se na osnovu njega. Takođe ćete upoznati mnogo sjajnih ljudi s kojima ćete izgraditi sjajne odnose i provesti neke nezaboravne zajedničke trenutke.

Odmah sada, izaberite nešto za sebe, počnite se baviti nečim. Izaberite stazu za trčanje, grupu za aerobik, zumbu, ples, neki ekipni sport, planinarsko društvo za šetnju po našim divnim planinama. Učinite nešto najvažnije za sebe, sada, jer upravo sada je najbolje vrijeme.

Mirelu možete pratiti i na Facebook-u.

Intervju obavio: Nikica Atlagić (Centar za bolji kvalitet života)

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.