By in Živimo bolje
No comments

Sredinom juna 2022. godine, Banja Luku su posjetili najbrži biciklisti ultramaratonci iz Evrope, ali i sa drugih kontinenata, u okviru prestižne međunarodne turističko-sportske manifestacije “B-HARD Ultra Race & Brevet”, u organizaciji Udruženja građana “Centar za bolji kvalitet života”.

Kompanija LKQ SiM Impex iz Banja Luke, jedan od lidera u distribuciji rezervnih dijelova, opreme i kozmetike za putnička i laka komercijalna vozila u Bosnia i Hercegovini, s poslovnicama širom zemlje, još jednom je pokazala da je društveno odgovorna kompanija i pružila izrazitu podršku našem Udruženju i ovoj manifestaciji.

Osnovna vrijednost koju žive u SiM Impex-u je da sve što rade mora biti u skladu sa trajnim i dokazanim principima: čestito, domaćinski, profesionalno, pošteno, kvalitetno, dugoročno, u skladu sa propisima i na sveopštu korist. Zato je savršeno prirodno da je došlo do ove saradnje, jer su to upravo vrijednosti na kojima počiva i naša manifestacija, koja promoviše zdrav život, ekologiju i turističke potencijale Bosne i Hercegovine.

LKQ SiM Impex “King of Mountain” Challenge

Na izuzetno zahtjevnoj ruti dužine 1200 km, koja prolazi kroz najveća turistička središta Bosne i Hercegovine, biciklisti su savladavali mnoge uspone i planinske prevoje, a najviša tačka rute bila je olimpijska ljepotica Jahorina, na 1670 m/nv.

Upravo ova tačka je bila cilj svojevrsne “trke u trci” – LKQ SiM Impex “King of Mountain” Challenge-a, odnosno nagrade za najbrži uspon na Jahorinu iz Podgraba, koju je osvojio Njemac Kai-Uwe Lehrung, inače ukupno drugoplasirani vozač.

NEXEN gume u službi biciklista

Ako se pitate kakve veze imaju automobilske gume s biciklistima, odgovor je vrlo jednostavan – tokom održavanja manifestacije, na domaćim cestama su se, pored biciklista, kretala i dva prateća vozila, opremljena gumama iz NEXEN-ovog N’Fera asortimana guma za putnička i SUV vozila.

Kao i biciklisti, automobili su takođe morali da u roku od najviše 90 časova obiđu stazu dužine 1200 km i s 14000 m visinske razlike, koja uključuje različite magistralne, regionalne, lokalne i nekategorisane puteve, uključujući i Ćiro Trail – bivšu austro-ugarsku uskotračnu prugu od Mostara do Trebinja i Dubrovnika, koja je sada veoma dobro poznata kao cikloturistička ruta.

NEXEN gume su se odlično pokazale u ovom svojevrsnom testu izdržljivosti i potvrdile ono što je i ranije dokazano, a to je da predstavljaju odličan odnos cijene i kvaliteta – uloženog i dobijenog. Zato i nije čudno da se NEXEN pozicionirao kao brend kojem mnogi bosanskohercegovački vozači daju svoje povjerenje.

Sportski pozdrav!

Zahvaljujemo se kompaniji LKQ SiM Impex na ustupljenim proizvodima.

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.