By in Živimo bolje
No comments

Možda ste se upitali kakve veze imaju JP Autoputevi Republike Srpske sa sigurnosti biciklista, kada se biciklisti ne smiju kretati po putevima rezervisanim za saobraćaj motornih vozila? Odgovor je veoma logičan – biciklisti ravnopravno učestvuju u saobraćaju na svim ostalim kategorisanim i nekategorisanim putevima, tako da izgradnjom mreže autoputeva JP Autoputevi Republike Srpske rasterećuju saobraćaj na magistralnim i regionalnim putevima, te ostavljaju više prostora (i figurativno i praktično) za bezbjedno odvijanje biciklističkog saobraćaja.

Mi iz Udruženja Centar za bolji kvalitet života to najbolje znamo, jer članovi naše biciklističke sekcije direktno profitiraju na navedeni način, a takođe smo organizator međunarodnog turističko-sportskog ultramaratona B-HARD Ultra Race & Brevet, dužine 1215 km, od čega više od pola rute prolazi teritorijom Republike Srpske.

Pored toga, autoputevi omogućavaju biciklistima koji automobilima ili autobusima dolaze u Banja Luku kao bazu za turističke i sportske vožnje, da to učine brže i bezbjednije. Dakle, efekti izgradnje autoputeva su višestruko korisni za nas kao organizatora biciklističkih događaja.

Zahvaljujemo Autoputevima Republike Srpske na podršci kojoj su pružili našem Udruženju.

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.