By in Nikiciklizam, Zdrav život, Živimo bolje
No comments

Hajdučke vode su lokacija koja u predivnom planinskom ambijentu nudi pregršt rekreativnih sadržaja, tradicionalnu gastronomiju, smještaj i wellness, pa zato ne treba da čudi zašto smo baš ovu lokaciju odabrali kao glavnu destinaciju za predah biciklista tokom naše međunarodne cikloturističke vožnje B-HARD brevet 200k, u dužini od 226 km.

Ali vratimo se na početak

Hotel Hajdučke vode se nalazi na Planini Borja, na nadmorskoj visini od 810 m i udaljen je od centra Banja Luke oko 59 km. Posljednjih 9 km se ogleda u izazovnom usponu, koji uz predivne pejsaže ovu rutu čini veoma primamljivom biciklistima. Od skretanja s magistralnog puta prema hotelu, fantastičan finalni uspon dužine oko 1600 m vas vodi kroz borovu šumu do ove vazdušne oaze.

Utreniranom sportskom biciklisti će biti potrebno nešto manje od dva sata da stigne do Hajdučkih voda (poređenja radi, automobilom je potrebno nešto više od sat vremena), dok će rekreativac lagano, ali sigurno, stići za manje od 3 sata. Naravno, povratak će biti mnogo lakši i brži :).

Na ovu lokaciju je moguće doći i iz smjera Teslića. Ruta je u ovom slučaju nešto kraća (oko 26 km), ali uz duži uspon, na koji se moguće priključiti dolazeću i od Ukrine.

Cikloturistički vikend

S obzirom na mnogobrojne mogućnosti koje vam nudi Hotel, kao i sama lokacija, možemo vam dati i odličnu ideju za cikloturističku avanturu! U petak poslijepodne biciklom otputujte do Hajdučkih voda, sutradan se nakon doručka uputite u oblizak obližnjeg manastira Liplje (udaljen oko 17 km) ili posjetite i Liplje i Stuplje (oko 80 km ukupno), naveče se relaksirajte uz wellness i spa, a nedjelju iskoristite za šetnju uređenim šumskim stazama i za povratak biciklom kući.

Brevet B-HARD 200k, 15.5.2021.

Ovaj događaj, koji smo pomenuli na početku teksta, krasi deviza “Pomjeri svoje granice” jer se radi o divnoj i izazovnoj kružnoj ruti, dužine 226 km. Od Banja Luke, preko Slatine, Srpca, Prnjavora, Teslića, Hajdučkih voda i konačno Banja Luke, imaćete priliku da uživate u predivnim prirodnim motivima i savladate velik psihofizički izazov.

Kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte u ovom video klipu:

Sportski pozdrav!

Tekst: Nikica Atlagić
Fotografije: Gordan Vasilić, Miodrag Garača

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.