By in Živimo bolje
No comments

Biciklisti, učesnici međunarodnog turističko-sportskog ultramaratona B-HARD Ultra Race & Brevet, suočeni su sa izuzetnim psihofizičkim naporima, jer u roku od 90h moraju da savladaju rutu dužine 1215 km, sa 15500 m visinske razlike, što u prevodu znači vožnju od preko 300 km dnevno. Oni najbrži učesnici, poput svjetskog rekordera Christoph Strasser-a, rutu će savladati i u mnogo kraćem vremenskom roku.

Ruta bicikliste, nakon brojnih planinskih prevoja i savladanih 989 km vožnje, dovodi u Konjic, koji je novitet na B-HARD ruti za 2023. godinu. Pored fascinantnih predjela Visočice i divnog starog gradskog jezgra Konjica, učesnici će imati priliku uživati u fantastičnom ambijentu Garden City Hotel & Resort-a u kojem će biti upriličeno osvježenje i doček za učesnike.

Već na osnovu sljedeće fotografije možete zaključiti na osnovu čega je hotel dobio svoj naziv i zašto se kaže da je on Vaša oaza mira:

Kongresno-rekreacioni centar Garden City, izgrađen na oko 40.000 m2 živopisnog krajolika općine Konjic, nastao je kako bi podržavao Vašu poslovnu kreativnost i uspješnost, vraćao Vas netaknutim ljepotama prirode i budio u Vama nove impulse za iskonske osjećaje užitka u radu i rekreaciji. Od otvaranja ovog kongresno-rekreacionog centra 9. jula 2010. godine, Garden City je, u skladu s imenom, jedinstveni kutak u Bosni i Hercegovini i regionu koji je u stanju udovoljiti svim poslovno-rekreativnim potrebama modernog gosta koji je podjednako predan poslovnoj uspješnosti i zdravom životu.

Čarobno zelenilo rijeke Neretve, izdašnost okolnih planina i jezera, spokoj bogate vegetacije i mirisni životni okoliš predstavljaju jedinstveni izvor energije za zdravo, kreativno i rekreativno življenje. Sve je to tek nedaleko od urbanih područja – oko 60 kilometara od Sarajeva i desetak kilometara dalje od Mostara.

Garden City raspolaže wellness i spa centrom, bazenima, restoranima i barovima – tako da zaista ne postoji sadržaj koji nećete moći pronaći za sebe, svoju porodicu ili poslovne partnere.

Ultramaratonska vožnja se održava u periodu od 9.6. do 14.6.2023. Učesnike ćete na lokaciji Garden City moći bodriti u periodu od 11.6. naveče do 13.6. ujutru, učestvovati ćete moći i virtuelno, jer ćete B-HARD Ultra Race & Brevet moći pratiti uživo preko GPS praćenja učesnika na web sajtu manifestacije i uz izvještaje na Instagram i Facebook profilima:

https://www.bhardultrarace.com
https://www.instagram.com/bhardultrarace
https://www.instagram.com/bhardultrarace

Savršena lokacija za mir, savršena lokacija za Vaš odmor!

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.