By in Novosti, Živimo bolje
No comments

POKLON ZA SVE DAME! 💝

Ženska mreža BIH i Udruženje građana Centar za bolji kvalitet života ženama i djevojkama Banja Luke poklanjaju besplatan kurs samoodbrane!

Kako je opšteprihvaćena ideja da se žene nazivaju i smatraju slabijim polom, one često prihvataju taj koncept i podsvjesno sebe stavljaju u bezizlazan položaj u odnosu na nasilnike, bez pretpostavke da mogu da se zaštite i odbrane. Ideja nam je da razbijemo ovaj tabu i da ženama i djevojkama omogućimo besplatnu obuku, posebno u mjesecu u kojem se obilježava Međunarodni dan žena.

U pitanju je 10 zanimljivih, dinamičnih i pažljivo osmišljenih časova samoodbrane, tokom kojih će žene i djevojke imati priliku da se upoznaju sa osnovnim elementima govora tijela u svakodnevnom životu, kako sopstvenog tako i u smislu prepoznavanja potencijalne opasnosti. Kao jedan od elemenata, polaznice će da se upoznaju s osnovnim komunikacionim tehnikama koje su usmjerene na izbjegavanje sukoba i smirivanje nasilnika, kao i skretanje pažnje i dozivanje pomoći bez provociranja nasilnika. Veoma bitan elemenat je svakako i praktični trening i demonstracija osnovnih tehnika onesposobljavanja napadača fizičkim djelovanjem. Tehnike su jednostavne i lako primjenjive, a efikasne.

Kurs se realizuje u saradnji sa sjajnim instruktorima drevne japanske ratničke vještine ninđucu (ninjutsu) iz Kluba borilačkih vještina Šinobi (Bujinkan Ninjutsu Dojo Shinobi), takođe iz Banja Luke, koji su svoje dvadesetogodišnje iskustvo u potpunosti prilagodili navedenoj temi. Na kraju kursa, polaznice dobijaju i diplomu, koja će da ih podsjeća na to da nisu same i da su spremne da se izbore s eventualnim problemima.

Čas upoznavanja s kursom i upis će da se održi u subotu, 7.3.2020. u 12:30h, u prostorijama Centra za bolji kvalitet života, Ul. Jovana Dučića 23a (bivši Čajavec). Upis će biti nastavljen i tokom sedmice, a glavni časovi će biti održani tokom tri naredna vikenda: 14.3. u 12h, 15.3. u 10h, 21.3. u 12h, 22.3. u 10h, 28.3. u 12h i 29.3. u 10h.

Prijavite se slanjem email-a.

Živimo bolje! 😊

#ženskamrežaBiH #nitijednaženanevidljiva #zivimobolje #kurssamoodbrane

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.