By in Zdrav život, Živimo bolje
No comments

Koliko ste puta do sad govorili “Počinjem od ponedeljka”, “Sigurno krećem samo dok…”, a onda se odjednom pojavio virus. Taj sićušni mali virus, protiv vaših velikih planova. Pa zar baš sad kada ste 100% odlučili i verovali da vas ništa ne može zaustaviti. Krenuli ste po “transformaciju života”, a na putu vam se isprečio “idealan izgovor.”
Naravno, nije svejedno. Mediji pričaju na sve strane o broju zaraženih, o novim merama i gde god se okrenete – virus je tema broj jedan. Virus, virus, virus.

Odlučujete da sedite kući, jedete (80% nezdravo), gledate televiziju, da bi bili u toku sa svim negativnostima koje vas okružuju (jer morate nekako “ojačati” um) i eventualno odete na posao peške, sto se računa kao neki oblik “fizičke aktivnosti”. Kažete: “Čuvam se”, a onda subotom naveče pravo u izlazak.

Izlazak ili trening?

Šta će vam pre ojačati imunitet, dovesti hormone u balans, dati više energije, otkloniti bolove i na kraju, popraviti izgled (ne samo na jedno veče)? Mislim da odgovor svi znamo. Naše telo nije napravljeno da bi mirovalo, već da bi se kretalo. Najbolje šta čovek može za sebe da uradi je da pronađe onaj oblik fizičke aktivnosti koji mu najviše odgovara i da najmanje 30 min u toku dana posveti sebi i svom zdravlju. Složićete se, svi imamo dnevno pola sata koje možemo odvojiti za sebe, samo je pitanje koliko to želimo i da li nam je zaista zdravlje na prvom mestu… ili izgovori.

Neko će možda popiti tabletu vitamina, pojesti koju voćku i smatrati da je to dovoljno da bi bio zdrav. Naravno, voće i vitamini su poželjna stvar, ali ne postoji ta tableta koja može da zameni dobrobiti fizičke aktivnosti i osećaj koji imate nakon dobro odrađenog treninga. Ulagati u sebe, u svoje zdravlje je najbolja investicija. Potreban je samo mali ulog da bi se kroz neko vreme pretvorio u bogatstvo. A zar ima većeg bogatstva od zdravlja? Znate kako kažu: “Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu.”

Zanimljivo je da smo spremni da provedemo sate i sate hodajući po tržnim centrima, a “nemamo” vremena za trening. Uložićemo novac na nepotrebne “krpice”, ali nećemo na trening. Otići ćemo “na nokte” i na “frizuru”, sedeti dva sata (i pri tome “se ukočiti”), ali nećemo odvojiti pola sata da se razgibamo, istegnemo, skočimo, čučnemo, iskoračimo. Sve te “krpice”, “frizure” i “nokti” nam ništa ne znače, ako se ne osećamo dobro.

Poražavajuće je to  koliko smo postali “robovi” društva i trendova, a koliko malo slušamo sebe i potrebe svoga tela.
Iskoristite sve gore navedene izgovore i pretvorite ih u motivaciju. Neka virus bude motivacija da treningom ojačate imunološki sistem i smanjite rizik da se razbolite , da telo bolje oblikujete za nove “krpice” koje planirate da kupite, a što se frizure tiče – neću vas lagati, to vam je promašena investicija jer, kako kažu moje klijentice: “Ko još gleda u frizuru kad…”

Dođite na trening da čujete ostatak 😉

Sportski pozdrav! 💪


Ukoliko želite da na brz i zabavan način dođete do željenog izgleda, onda je za vas idealan izbor Total Body Workout program, koji vodi sertifikovani trener Nataša Popović, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 21h do 22h.

Za detalje, kontaktirajte Nataly Fitness na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/nataly88fitness
Instagram: https://www.instagram.com/natalyfitness

 

O autoru

Nataša Popović
Nataša PopovićNikad ne odustaj!
Nataša je sertifikovani trener sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti fitnesa. Njen predan pristup i kreativnost treninga omogućavaju najbolje rezultate za kratko vreme. Njen moto je: “Pravi mišiće, a ne izgovore”, zato DOĐI I TRENIRAJ 🙂
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!

Nataša je sertifikovani trener sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti fitnesa. Njen predan pristup i kreativnost treninga omogućavaju najbolje rezultate za kratko vreme. Njen moto je: “Pravi mišiće, a ne izgovore”, zato DOĐI I TRENIRAJ :)