By in Zdrav život, Živimo bolje
No comments

Mada je još uvijek kalendarski zima, svi smo skloni da po završetku januara već iščekujemo proljeće. Međutim, nespremnog organizma, iscrpljeni „teškom“ hranom i nedostatkom fizičke aktivnosti  – proljeće nas nagradi umorom.

Da li Vam se desilo da se cijela priroda počela buditi, a Vama se počelo spavati?

Da li Vam se desilo da na početku ovog lijepog godišnjeg doba osjećate umor, slabost, nedostatak energije, glavobolju, napetost u mišićima i slično?

Za to je sve kriv hormonski disbalans koji se desi u organizmu sa promjenom iz hladnijih dana u toplije, „hormoni sreće“, serotonin i endorfin, počinju opadati.

Kako se to ne bi desilo, potrebno ih je stalno podizati i držati na zadovoljavajućem nivou.

Fizička aktivnost igra glavnu ulogu u balansiranju i proizvodnji hormona. Vježbanjem podstičemo proizvodnju „hormona sreće“ poboljšavamo raspoloženje, stimulišemo rad mišića i dobijamo potrebnu energiju za dan.

U kombinaciji sa kvalitetnim snom i pravilnom ishranom vraća tijelo u prirodnu ravnotežu.

Centar za bolji kvalitet života ima odlično rješenje kako da se otrgnete iz kandži proljetnog umora:
 1. Sve naše aktivnosti se baziraju na postizanju što boljih fizičkih rezultata u sferi funkcionalnosti mišića, zglobova i opšte slike kompletnog organizma.
 2. Kreativni treneri čine svaki trening drugačijim i održavaju atmosferu među polaznicima takvom da nakon treninga mislite da ste se vratili sa jako dobre žurke, a ustvari ste sat vremena radili nešto jako dobro za sebe.
 3. Organizujemo aktivnosti za sve starosne grupe, mogu nam se priključiti svi bez obzira na nivo fizičke spremnosti (mogu napredovati od početnih do naprednih stadijuma).
 4. Naši treninzi nisu samo treninzi, nego u pojedinim sekcijama i druženja u prirodi vikendom, u skladu sa dogovorom sa trenerima.
 5. Mada su treninzi kolektivnog tipa, treneri se trude da prilagode trening svakom polazniku u skladu sa njegovim fizičkim mogućnostima.
 6. Nakon relativno kratkog vremena će Vam se i tijelo i um osjećati toliko dobro, da ćete jedva čekati nove treninge, a druge obaveze prilagođavati rasporedu treninga.
 7. Mi smo nepofitna organizacija, pa zato po najpovoljnijim cijenama u gradu možete birati program koji Vam odgovara, a takođe i kombinovati više programa, uz popust za svaki od odabranih, ali i popust za dvoje djece iz iste porodice itsl.
 8. Uz prethodnu najavu, možete bez obaveza prisustvovati treninzima, da vidite koja vam aktivnost najviše odogovara.

Detalje o našim aktivnostima možete pronaći na našem sajtu:
http://www.zivimobolje.org/aktivnosti

Najbolje vrijeme je sadašnjost

S obzirom na navedeno, nemojte oklijevati da nam se pridružite i uvjerite u sve što ste pročitali, jer po samom nazivu našeg udruženja možete biti uvjereni da, uz naš tim, kvalitet života u svakodnevnici će Vam se znatno popraviti.

Za sva pitanja o aktivnostima pišite nam u inbox na našoj Facebook stranici ili nas kontaktirajte preko email-a i dođite da zajedno uživamo u našim aktivnostima  i da u novo godišnje doba uplovite bez umora i nedostatka energije.

Živimo bolje! 🙂

O autoru

Centar za bolji kvalitet života
Centar za bolji kvalitet životaŽivimo bolje!
Pravimo male korake za nas, male za našu zajednicu, male i za čovječanstvo... ali čvrstog smo koraka i neumorni – Centar za bolji kvalitet života.
Podijelite ovaj članak s onima koje volite!
 • 27
  Shares

Odgovori